1992

Een collega wordt doodgeschoten. Maar wel door de politie. Zes mannen ontsnappen. Maar wel door sabotage en verkochte sleutels. Theunis waargebeurde eersteling schokte Nederland.

1994

De politie kijkt de andere kant op. Justitie helpt gevangenen ontsnappen. Er vluchten mensen. vallen doden. Waarom? Theunis vond de antwoorden. Wat de IRT-verhoren niet onthulden...

2004

Een Duitse zakenvrouw probeert op een luxe veerboot naar Zweden haar baas van het lijf te houden. Een gescheiden politieman hoopt op een kalme vakantie met zijn kinderen . Dan rijdt een vrachtwagen met een wel heel gevaarlijke lading de buik van het schip binnen.

2005

Een sluipschutter die kennelijk lukraak vrouwen in een menigte doodt. Wat heeft dit voor zin? Of heeft hij toch een uitgesproken doel? De klok tikt voortzonder een spoor. Dan wordt het 4 mei...

2006

Het is het onmogelijke, weet iedereen in de Amsterdamse onderwereld. Dit lukt nooit. Maar een meer dan sinister complot, een staalhard scenario en een meedogenloze expert lukt het toch. Of niet?

2007

Toen de Hofstad-groep en het oprukkende islamitische terrorisme Nederland wakker schudden, ging Ton Theunis op zoek naar de jongeren die hier fanatiek op aansloegen. Hij vond ze en verwerkte die ervaringen tot een schokkende terreuraanval in een typisch Hollands landschap...

2008

De socialistische fracties in het Europees Parlement zochten Ton Theunis uit als de man die het misbruik en de onmacht van digitale wetgeving door overheden in een roman moest aantonen.

Voor iedereen is helder wie de dader is. Al het bewijs duidt op hem. Maar is hij het ook? En wat doe je als dat anders blijkt? Hoe "sportief" zijn we dan eigenlijk?

2009

Een bloemlezing uit het leven van een griffier aan de Arrondisse-mentsrechtbank van Amsterdam. Ze kon niet uitblijven, natuurlijk. Soms tragisch maar vaker hilarisch beschrijft Theunis zijn werk en zijn dagen in de toga en erbuiten.

2013

Ton Theunis is op zijn best als hij het waar gebeurde verhaal van een oude dame na haar dood openbaart. Over gewetenloze bedriegers die letterlijk God noch gebod kenden en de keurige notabelen die een fikse graan meepikten toen het slachtoffer alles werd ontstolen.

2016

2017

?